Mjesec borbe protiv raka dojke

Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojki, Affidea nudi akciju preventivni ultrazvučni ili mamografski pregled dojki u trajanju od 01. do 31. lipnja u svojim centrima Affidea Kalajžić u Splitu, Affidea Vita u Šibeniku te Affidea Čavka i Affidea Sveti Rok u Zagrebu.

Akcija je dio Affideinog programa društvene odgovornosti, u nastojanju da se potakne odgovornost i briga za vlastito zdravlje, jer ništa nije važnije od zdravlja.

mjesec dojki

Preventivni pregled dojki preporučuje se svakoj ženi generativne dobi, inicijalnu mamografiju u dobi 38-40 godine, a inicijalni ultrazvučni pregled od 25 do 30 godine života, osim u slučajevima pozitivne obiteljske anamneze kada se započinje i ranije.

Prevenciju pretvorite u naviku jer je zdravlje u Vašim rukama!

 

Mamografija i UZV dojki su komplementarne metode koje predstavljaju standard u otkrivanju tumora dojki, kao i ostalih promjena u dojkama. Male doze ionizirajućeg zračenja kojima je žena prilikom mamografije izložena predstavljaju daleko manji rizik od koristi koju mamografija pruža.

 

Prilikom dolaska na pregleda nemojte koristiti losion, kremu, puder ili dezodorans jer većina tih proizvoda sadrži tvari koje se mogu prikazati na snimkama i otežati analizu slika.

Mamografsko snimanje i uzltrqazvučni pregled je najbolje obaviti od petog do desetog dana menstrualnog ciklusa.