4. travnja 2023.

Affidea nastavlja sa širenjem akvizicijom Poliklinike Eljuga

Affidea je vodeći europski pružatelj usluga u području radiološke dijagnostike, ambulantnog liječenja i laboratorijskih pretraga, koji djeluje s preko 320 centara raspoređenih u 15 europskih zemalja. Akvizicijom renomirane Poliklinike Eljuga za žensko zdravlje Affidea Hrvatska će u Zagrebu stvoriti centar izvrsnosti specijaliziran za žensko zdravlje.

 

U Hrvatskoj, Affidea pruža medicinske usluge od 2008. godine, djelujući u četiri neovisna centra, dva u Zagrebu – Affidea Čavka i Affidea Sveti Rok, u Splitu – Affidea Kalajžić i u Šibeniku – Affidea Vita. Affidea pruža širok spektar usluga dijagnostike i ambulantnog liječenja u najvećim gradovima u zemlji, prateći najviše sigurnosne standarde na europskoj razini. Ovom akvizicijom Affidea sada u Hrvatskoj broji 5 vrhunskih centara zdravlja s preko 120 stručnjaka u području zdravstva koji svake godine pregledaju 72.000 pacijenata. Marijana Pašalić, direktorica operacija tvrtke Affidea Hrvatska, povodom akvizicije je izjavila:

 

U Affidei smo predani pružanju zdravstvene skrbi kojoj je u primarnom fokusu pacijent i vjerujemo da bi zdravlje žena trebalo biti prioritet. Dodatkom Poliklinike Eljuga u naš portfolio proširujemo našu stručnost u ovom području stvarajući impresivan centar izvrsnosti s cjelovitim pristupom ženskom zdravlju. Sinergija između Affidee i Eljuge zajedno s našim iskustvom i znanjem iz cijele Europe, omogućit će nam bolji pristup integriranoj skrbi za žene u cijeloj regiji. Drago nam je poželjeti dobrodošlicu Eljuga timu u našu mrežu i uvjereni smo da ćemo zajedno nastaviti uspješno pružati visokokvalitetnu medicinsku skrb, stavljajući potrebe zajednice kojoj služimo u središte svega što radimo.

 

Poliklinika Eljuga osnovana je prije 29 godina i pruža cjelovitu uslugu za žensko zdravlje od dijagnostike, ginekologije, manjih ginekoloških zahvata, porodništva, onkološkog savjetovanja i genetskog testiranja. Neprestanim ulaganjem u rast i razvoj tijekom godina Poliklinika Eljuga je proširila svoje područje djelovanja i na zdravlje dojki i pacijenticama omogućava pregled dojki, mamografiju, biopsiju, kao i operaciju dojki. Poliklinika Eljuga je mjesto na kojem žene mogu dobiti potpunu brigu za svoje zdravlje uz iskustvo i znanje vrhunskih liječnika.

 

Damir Eljuga, ravnatelj Poliklinike Eljuga, povodom akvizicije je istaknuo veliko zadovoljstvo što je Affidea prepoznala kvalitetu djelatnika i brojne uspjehe Poliklinike, koja se snažno pozicionirala na hrvatskom tržištu u posljednjih dvadesetak godina. „Uspješno pružajući visokokvalitetne medicinske usluge, želimo osnažiti Affideinu europsku reputaciju prvog izbora pacijenata i liječnika. Četiri Affideine klinike u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, te Poliklinika Eljuga imaju sjajne prakse, protokole i mogućnosti, stoga ćemo ih međusobno dijeliti, kako bi postigli što višu razinu izvrsnosti.

 

Affidea grupa surađuje s više od 11 tisuća profesionalaca i svake godine obavlja više od 14 milijuna dijagnostičkih pregleda. Affidea je jedini pružatelj zdravstvenih usluga, koja je član Odbora radiološke dijagnostike tvrtke IBM Watson te Microsoft Clouda. Zbog svojih sjajnih praksi i iskustava u osiguravanju sigurnosti pacijenata, Affidea je postala najnagrađivaniji pružatelj usluga radiološke dijagnostike u Europi, s priznanjima Europskog društva za radiologiju – više od 50% nagrada na EuroSafe-ovom zidu zvijezda pripada upravo Affideinim centrima. Affidea je u većinskom vlasništvu Groupe Bruxelles Lambert (GBL). Affidea Hrvatska nagrađena je najvišom ocjenom na EuroSafe-ovom zidu zvijezda (EuroStars Imaging Wall of Stars), inicijativi Europskog društva za radiologiju, za promicanje kvalitete i sigurnosti dijagnostičkog snimanja.