21. prosinca 2020.

Brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2

Brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 u svim poliklinikama Affidea!

 

Što je brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 ?

ANTIGENSKI TESTOVI mjere prisutnost ili odsutnost samih virusnih proteina (antigena) i to najviše obilnog nukleokapsidnog proteina.

Kakvi su brisevi potrebni za brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2?

 • nazofaringealni

ili

 • orofaringealni.

Postoji nada da će slina ili pak vodica za usta biti dobra alternativa, kao što je to slučaj i kod testova na bazi nukleinske kiseline. No, kako sada stvari stoje, trenutačno se to čini manje preciznom opcijom.

Nova tehnologija za bržu i jednostavniju metodu

Danas je, osim laboratorijskog PCR testiranja za otkrivanje COVID-19 / SARS-CoV-2, dostupna nova tehnologija.

Riječ je o mnogo jednostavnijoj i bržoj metodi za izvođenje testa od trenutačno preporučenih testova pojačavanja nukleinske kiseline (NAAT).

brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2, Affidea Vita, Šibenik

Nova metoda oslanja se na izravno otkrivanje virusnih proteina SARS-CoV-2 u brisevima nosa te drugim respiratornim izlučevinama, i to pomoću imunološkog ispitivanja bočnog protoka (koje se naziva i RDT). Doista je riječ o brzom testu jer rezultate dobivamo za manje od 30 minuta.

Napomena!

Iako su ti RDT za otkrivanje antigena (Ag-RDT) bitno manje osjetljivi od NAAT-a, nude mogućnost brzog, jeftinog i ranog otkrivanja najzaraznijih slučajeva COVID-19 u odgovarajućim postavkama.

 

 

brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 Affidea Čavka, Zagreb

Testiranja na COVID-19 u svim poliklinikama Affidea Hrvatska

Ako sumnjate da ste preboljeli COVID-19 / SARS-CoV-2 ili želite samo napraviti brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 , možete to učiniti u jednoj od četiriju Affidea poliklinika:

 • Affidea Čavka
 • Affidea Sveti Rok
 • Affidea Vita
 • Affidea Kalajžić.

  Testiranja na COVID-19 – PCR test

  PCR test možete napraviti u Dalmaciji:

 • Poliklinika Affidea Vita u Šibeniku
 • Poliklinika Affidea Kalajžić u Splitu.

 

1

21. prosinca 2020.

Brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2

Brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 u svim poliklinikama Affidea!   Što je brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2 ? ANTIGENSKI TESTOVI mjere prisutnost ili odsutnost samih virusnih proteina (antigena) i to najviše obilnog nukleokapsidnog proteina. Kakvi su brisevi potrebni za brzi antigenski test COVID-19 / SARS-CoV-2? nazofaringealni ili orofaringealni. Postoji nada da će slina […]