7. travnja 2021.

PCR i antigenski testovi u poliklinici Vita

PCR testovi osjetljiviji su na prisutnost virusa i daju precizne rezultate i kod osoba koje još ne pokazuju simptome bolesti jer mogu uspješno prepoznati i vrlo male količine virusa. Prisutnost virusa dokazuju pronalaskom virusne RNK molekule, zbog čega virus mogu detektirati na manjem uzorku i prije nego što se razvije infekcija.

Postupak uzimanja brisa sličan je kao kod antigenskih testova, a rezultat PCR testa možete očekivati unutar 36 sati od testiranja.

Važno je razlikovati antigenske i PCR testove od seroloških testova. Antigenski i PCR testovi ukazuju na prisutnost virusa u organizmu i pozitivan rezultat tih testova sugerira da ste trenutno zaraženi. Za razliku od njih, serološki testovi ukazuju na prisutnost antitijela koje je vaš organizam razvio pri susretu s virusom i pozitivan rezultat na toj vrsti testova sugerira da ste ili preboljeli infekciju ili da ste bili u kontaktu s virusom.

 

PCR poliklinika Vita

 

Naručujete se online mailom na poliklinika-vita@affidea.com ili telefonski na +385 22 312 644. Priprema prije dolaska na testiranje nije potrebna.

Identitet potvrđujete osobnom iskaznicom.