15. prosinca 2020.

Poliklinika Sveti Rok postaje dio najvećeg europskog pružatelja medicinske usluge Affidea Grupe

Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea obitelji. Tako je Affidea Hrvatska pod svoje okrilje uzela još jednu cijenjenu zagrebačku polikliniku koja se bavi pružanjem usluga radiološke dijagnostike te sistematskim i preventivnim pregledima. To je četvrta poliklinika u sastavu Affidee Hrvatska uz poliklinike: Affidea Vita, Affidea Čavka, Affidea Kalajžić. Od sada će Poliklinika Sveti Rok imati i svoje novo ime – zadržati staro, ali s dodatkom riječi Affidea – Poliklinika Affidea Sveti Rok.

S misijom širenja portfelja u području privatne medicinske skrbi, Affidea, kao najveći europski pružatelj usluga u području dijagnostike, ambulantnog liječenja i liječenja karcinoma, objavila je kako je od prosinca dio njihove mreže medicinskih centara i ugledna zagrebačka poliklinika Sveti Rok. Ovo preuzimanje još je jedan značajan korak u uspješnom poslovnom modelu u kojem Affidea širi pristup visokokvalitetnim dijagnostičkim slikama, ambulantnim i laboratorijskim uslugama diljem Hrvatske i Europe.

Ugledna Poliklinika Sveti Rok – nova akvizicija Affidea grupe

Poliklinika Sveti Rok prepoznata je medicinska ustanova koja u hrvatskoj prijestolnici djeluje od 2008. godine. Smještena na vrlo frekventnoj poziciji u Zagrebu, nudi usluge radiološke dijagnostike, laboratorijskih pretraga, medicine rada, sistematskih pregleda, neurologije, otorinolaringologije, ortopedije, interne medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije, dermatologije, oftalmologije i ginekologije, i to za više od 30 tisuća pacijenata godišnje.

Primajući u svoju obitelj polikliniku Sveti Rok, Affidea Hrvatska će nastaviti pružati visokokvalitetne medicinske usluge, kreirajući sinergiju usluga koje pruža poliklinika Sveti Rok sa svojim portfeljom usluga koje pružaju vrhunski profesionalci u Affidea centrima u Zagrebu (Affidea Čavka), Splitu (Affidea Kalajžić) i Šibeniku (Affidea Vita) za više od 43 tisuće pacijenata godišnje.

Giuseppe Recchi, globalni izvršni direktor Affidea Grupe, o ovoj posljednjoj u nizu investicija u Hrvatsku, ističe:

“Ovo pripajanje dolazi u vrlo izazovnoj godini za cijeli svijet, i potvrđuje još jednom snagu naše kompanije. U Affidei, posvećeni smo svakom koraku u skrbi za naše pacijente. Primajući u našu obitelj cijenjenu polikliniku Sveti Rok, naša europska mreža postaje snažnija za još jednog člana, što će, rezultirati najvišom razinom privatne medicinske skrbi za naše pacijente, kao i za korporativne klijente u Hrvatskoj. Hrvatska tako nastavlja biti značajan generator izvrsnosti na našem poslovnom putu, te vjerujemo u daljnji rast Affidee u vašoj zemlji.”

Poliklinika Sveti Rok

Marijana Pašalić, direktorica operacija tvrtke Affidea Hrvatska, naglašava: “Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu svim zaposlenicima poliklinike Sveti Rok u našu mrežu, čime širimo našu mrežu usluga i postajemo dostupniji još većem broju pacijenata. Iznimno cijenimo sve dosadašnje napore Svetog Roka te vjerujemo u sinergiju koja će zasigurno voditi budućim zajedničkim uspjesima.

Vođeni kliničkom izvrsnošću i najvišim standardima za sigurnost pacijenta, nastavljamo pružati pristup visokokvalitetnim dijagnostičkim slikama, ambulantnim i laboratorijskim uslugama diljem Hrvatske.

Ove smo godine u Affidei fokusirani na tri glavne aktivnosti: ulaganje u medicinsku opremu, poput novog digitalnog mamografa koji se nalazi u našem centru u Šibeniku, osiguravanje najviših sigurnosnih standarda u centrima, kako bismo zaštitili naše djelatnike i cijenjene pacijente, te širenje medicinskih usluga, što smo dokazali preuzimanjem Poliklinike Sveti Rok.“

 

Pavao Šulentić, ravnatelj poliklinike Sveti Rok, ovom prilikom ističe veliko zadovoljstvo što je Affidea prepoznala kvalitetu djelatnika i brojne uspjehe Poliklinike, koja se snažno pozicionirala na hrvatskom tržištu u posljednjih desetak godina.

„Uspješno pružajući visokokvalitetne medicinske usluge, želimo osnažiti Affideinu europsku reputaciju prvog izbora pacijenata i liječnika. Tri Affideine klinike u Zagrebu, Splitu i Šibeniku, te Sveti Rok imaju sjajne prakse, protokole i mogućnosti, stoga ćemo ih međusobno dijeliti, kako bi postigli što višu razinu izvrsnosti.“

Svojim odabirom pružamo pacijentima još širu ponudu usluga i pružamo još bolju kvalitetu. Ponosni na tim stručnjaka koji nam se pridružuje, nastojat ćemo im pružiti maksimalnu podršku u daljnjem radu.

Affideinom je timu u ovom preuzimanju, u financijskih i poreznim pitanjima, podršku pružio KPMG Hrvatska, a odvjetnički ured Jelić, Čavlina Zrinšćak, Sardelić, kao pravni konzultanti.

1

15. prosinca 2020.

Poliklinika Sveti Rok postaje dio najvećeg europskog pružatelja medicinske usluge Affidea Grupe

Poliklinika Sveti Rok postaje dio Affidea obitelji. Tako je Affidea Hrvatska pod svoje okrilje uzela još jednu cijenjenu zagrebačku polikliniku koja se bavi pružanjem usluga radiološke dijagnostike te sistematskim i preventivnim pregledima. To je četvrta poliklinika u sastavu Affidee Hrvatska uz poliklinike: Affidea Vita, Affidea Čavka, Affidea Kalajžić. Od sada će Poliklinika Sveti Rok imati […]