29. rujna 2021.

Slušaj svoje srce, može ti spasiti život!

Kardiovaskularne bolesti (KVB) još uvijek su vodeći javnozdravstveni problem i u svijetu i u Hrvatskoj. Odnose najviše života – čak 18,6 milijuna godišnje!

Srce je naš najsnažniji i najvažniji mišić, motor našeg organizma i zaslužuje da mu posvetimo posebnu pažnju. Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. rujna s ciljem naglašavanja važnosti osvješćivanja zdravlja srca, pravodobnog pregleda te dostupne neinvazivne dijagnostike.

Srce je podložno lošem utjecaju svakodnevnog stresa. Zato se osobama koje su stalno izložene stresu u svakodnevnom životu i radu preporučuje obaviti kompletan specijalistički pregled. Kardiološki pregledi mogu prevenirati daljnja oboljenja srca, a često i spasiti život.

Vaše srce, naša briga

Poliklinika Affidea Sveti Rok pripremila je akciju od 20 % koja će trajati od 29.09. do 8.10.2021. na sve kardiološke preglede i pakete:

Aritmija

 • specijalistički pregled
 • EKG
 • ultrazvuk srca
 • holter EKG-a

Hipertenzija

 • specijalistički pregled
 • EKG
 • ultrazvuk srca
 • holter tlaka

Stenokardija

 • specijalistički pregled
 • EKG
 • ultrazvuk srca
 • ergometrija

Kompletni kardiološki pregled

 • specijalistički pregled
 • EKG
 • ultrazvuk srca
 • holter EKG-a
 • ergometrija

 

 

kardiološki paketi - srce - kardiološke bolesti

Kada i kome se preporučuje kardiološki pregled?

Kardiološki pregled preporučuje se:

 1. svima koji imaju simptome kao što su: zamaranje, nedostatak zraka, pritisak i bolovi u prsima, preskakanje ili lupanje srca, oticanje nogu ili od liječnika zamijećen srčani šum pri auskultaciji srca
 2. pacijentima s već znanom srčanom bolešću u svrhu redovnog ili vanrednog (kod pogoršanja simptoma) praćenja
 3. osobama koje nemaju znakova ni simptoma srčane bolesti, ali žele provjeriti stanje kardiovaskularnog sustava
 4. osobama koje su izložene pojačanim fizičkim naporima kao što su sportaši
 5. osobama s faktorima rizika za kardiovaskularne bolesti: povišeni krvni tlak, šećerna bolest, pušenje, povišene razine masnoća u krvi
 6. osobama s anamnezom srčanih bolesti kod bliskih srodnika u mlađoj životnoj dobi

STRES ultrazvuk srca ili UZV srca

Uz našu ponudu paketa, posebno želimo odvojiti stres UZV srca, uslugu koju pružamo u našoj zagrebačkoj poliklinici Affidea Sveti Rok.

 

Stres UZV srca

UZV srca ergometrijom

Stres ehokardiografijom pruža nam se mogućnost otkrivanja najranijih promjena u funkcioniranju srca. Prednost inovativne kardiološke dijagnostičke metode STRES UZV srca jest činjenica da je najranije otkrivanje promjena funkcije srca moguće u svijetu za sada napraviti samo tom metodom.

Događa se da u ergometriji nemamo jasne pokazatelje koji bi nas upućivali na srčanu bolest. Tom metodom tijekom usporedbe ultrazvuka prije i poslije opterećenja imamo jasnu situaciju – zorno vidimo razlike. U tim slučajevima možemo pravovremeno reagirati kako bismo: usporili napredak bolesti, djelovali na zdravlje srca, ustanovili potrebu za daljnjim praćenjem, a po potrebi i daljnjim pretragama.

Nema potrebe za invazivnim pretragama kod mnogih pacijenata

Kada u EKG-u imamo moguće naznake srčane bolesti te se pacijente gotovo redovito nepotrebno upućuje na daljnje invazivne pretrage i/ili pretrage povezane sa zračenjem. Mislimo na: koronarografiju, MSCT koronarografiju i scintigrafiju miokarda.

Naprednom dijagnostičkom metodom, STRES UZV srca, koju primjenjujemo u Affidei, u zagrebačkoj poliklinici Sveti Rok, otklanjamo potrebu za invazivnim pretragama ili onima povezanim sa zračenjem kod određenog dijela pacijenata. Naime, EKG je granično promijenjen, a ultrazvučna analiza je uredna.

Izdvojite 10 minuta za svoje srce i zdravlje!

Da bismo dobili precizniji uvid u zdravlje Vašeg srca, preporučujemo Vam da napravite najsuvremeniju dijagnostičku metodu STRES UZV srca. A, potrebno je tek nešto više od 10 minuta izdvojiti za kontrolu i zdravlje srca.

Zašto smo odlučili STRES UZV srca uvrstiti u ponudu svojih usluga?

Najčešće radimo stres ehokardiografiju s fizičkim opterećenjem, a ne samu ergometriju jer uz nešto malo više truda i vremena koje pacijent izdvaja za svoje zdravlje strane, dobivamo neizmjerno vrijedne rezultate!

Kao vodeći dijagnostički centar u državi, osjećamo potrebu i dužnost da u svoje poliklinike implementiramo sve ono što je na tržištu medicinske tehnologije provjereno i ima izvrsne rezultate. Pružamo svojim pacijentima najbolje dijagnostičke metode kako bismo osigurali mogućnost postavljanja točne dijagnoze i planiranja optimalne terapije.

Redoviti specijalistički kardiološki pregled, stres ehokardiografija s fizičkim opterećenjem i zdrav način života lišen konzumacije cigareta i alkohola, vježbanje i mnogo šetnje pomoći će vam još dugo održati Vaš najvažniji mišić vitalnim. Ne zanemarujte svoje srce jer ono je pokretač našeg tijela i o njemu ovisi kakva će nam biti kvaliteta života u budućnosti.

1

29. rujna 2021.

Slušaj svoje srce, može ti spasiti život!

Srce je naš najsnažniji i najvažniji mišić, motor našeg organizma i zaslužuje da mu posvetimo posebnu pažnju. Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. rujna s ciljem naglašavanja važnosti osvješćivanja zdravlja srca, pravodobnog pregleda te dostupne neinvazivne dijagnostike. Srce je podložno lošem utjecaju svakodnevnog stresa. Zato se osobama koje su stalno izložene stresu u […]