Obavijest o privatnosti podataka za potrebe zapošljavanja

Uvod

Affidea Hrvatska jest pružatelj medicinskih usluga s visokim etičkim standardima, koja je dio internacionalne grupacije „Affidea“ koja na teritoriju Republike Hrvatske posluje putem mreže vlasnički povezanih zdravstvenih ustanova: Poliklinika Maja i Krešimir Čavka za radiologiju i internu medicinu, skraćeni naziv POLIKLINIKA MAJA I KREŠIMIR ČAVKA, Zagreb (Grad Zagreb), Jordanovac ul. 99, OIB 71844995415, Poliklinika za radiologiju, neurologiju i opću kirurgiju Dr. Kalajžić, skraćeni naziv POLIKLINIKA DR. KALAJŽIĆ, Split (Grad Split), Moliških Hrvata 4, OIB 52021264667, Poliklinika za radiologiju, internu medicinu, neurologiju, ortopediju i ginekologiju i opstetriciju Vita, skraćeni naziv POLIKLINIKA VITA, Šibenik (Grad Šibenik), Matije Gupca 93, OIB 06098806804, POLIKLINIKA za radiologiju, opću kirurgiju, urologiju, internu medicinu, ginekologiju i porodništvo, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa fizikalnom terapijom, dermatologiju i venerologiju, ortopediju, citologiju, otorinolaringologiju, oftalmologiju sa medicinsko-biokemijskim laboratorijem SVETI ROK M.D., skraćeni naziv POLIKLINIKA SVETI ROK M.D., Zagreb (Grad Zagreb), Ulica grada Vukovara 284, OIB 28842147765, izdao je ovu Obavijest o privatnosti podataka zaposlenika („ova Obavijest“) za Zaposlenike i ostale Radnike („Vas“, „Vaš“).

Zakonita obrada Vaših osobnih podataka

Obvezali smo se na obradu, zaštitu i poštivanje svih osobnih podataka o Vama i na to smo zakonom obvezani. Osobe koje su u našem društvu zadužene za zapošljavanje kadra podložne su obvezi povjerljivosti. Vaši su osobni podaci sigurno pohranjeni u našem sustavu elektroničke pošte i na našim poslužiteljima. Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati izvan Europskog gospodarskog prostora.

A. Vaši se osobni podaci obrađuju na temelju legitimnih interesa Affidea Hrvatska, a oni su pronalaženje talentiranih osoba za radna mjesta na koja zapošljavamo i obrađivanje podataka kandidata u postupku zapošljavanja. Time što ste se prijavili na posao priznajete i prihvaćate da će Affidea Hrvatska obrađivati Vaše osobne podatke u skladu s Obavijesti o privatnosti podataka. Obrađivanje Vaših bitnih osobnih podataka neophodno nam je kako bismo procijenili ispunjavate li uvjete radnog mjesta za koje smo raspisali natječaj.

B. Nudimo Vam mogućnost da nam date svoju suglasnost za daljnju obradu podataka u našem društvu i za zadržavanje Vaših osobnih podataka koje ste nam dostavili tijekom razdoblja od jedne godine. Svrha jednogodišnjeg zadržavanja jest procjena Vaše podobnosti u naknadnim postupcima zapošljavanja, ako Vam ne ponudimo radno mjesto za koje smo Vas prvotno kontaktirali.

Ako kasnije odlučite povući svoju suglasnost, slobodni ste to učiniti. Ako povučete svoju suglasnost, izbrisat ćemo Vaše osobne podatke, i nećemo više biti u mogućnosti pozvati Vas da sudjelujete u budućim postupcima zapošljavanja. Ako povučete svoju suglasnost, neće biti nikakvih štetnih posljedica. Molimo Vas imajte na umu da Vam Affidea Hrvatska daje jednake uvjete i mogućnosti i u trenutačnom postupku zapošljavanja čak i ako ne date svoju suglasnost za gore navedeno dodatno razdoblje obrade Vaših osobnih podataka.

Izvori osobnih podataka

Ako se javljate na oglas za radno mjesto koje smo objavili, Vaše osobne podatke prikupljamo od Vas ili od drugih voditelja obrade (poput dobavljača baza profesionalnih podataka ili specijalista za zapošljavanje). Nakon Vaše prijave, informacije o Vama možemo prikupiti s internetskih stranica profesionalnih društvenih mreža (poput LinkedIna) i iz ostalih izvora na Internetu. Vašeg ćemo bivšeg ili trenutačnog poslodavca i kolege kontaktirati samo ako nam to dopustite na način da nam date njihove kontakt podatke.

Postupak zapošljavanja možemo započeti tako da Vas izravno kontaktiramo. Potencijalne kandidate za posao kontaktiramo izravno na temelju javno dostupnih informacija, informacija s platformi profesionalnih društvenih mreža (poput LinkedIna) ili preporuka, upućivanja.

Vrste osobnih podataka koje obrađujemo

Ako se prijavljujete na oglas za posao koji smo objavili mi ili agencija za zapošljavanje koja djeluje u naše ime, obrađujemo osobne podatke koje podijelite s nama u Vašem životopisu i na razgovoru (posebice kontakt podatke, podatke o obrazovanju, kvalifikacijama i prethodnim radnim mjestima), dokaze o Vašoj podobnosti za taj posao, i javno dostupne osobne podatke. Ako kontaktiramo Vašeg prethodnog ili trenutačnog poslodavca i kolege, također obrađujemo osobne podatke koje oni podijele s nama. Unaprijed ćemo Vas obavijestiti ako namjeravamo provoditi bilo kakve pozadinske i kaznene provjere.

Ako postupak zapošljavanja započnemo tako Vas izravno kontaktiramo, obrađujemo samo Vaše javno dostupne podatke, ime i kontakt podatke i to sve dok ne iskažete svoj interes za radno mjesto na koje zapošljavamo ili nedostatak istog.

 

Ako ste zainteresirani za posao, Vaši će se osobni podaci obraditi kao da ste se izravno prijavili za posao. Ako niste zainteresirani, ili ne možemo stupiti u kontakt s Vama, Vaši će se osobni podaci odmah izbrisati.

Svrhe obrade osobnih podataka

Obrađujemo osobne podatke samo za potrebe zapošljavanja. Tijekom zapošljavanja obrađivat ćemo Vaše osobne podatke kako bismo ispitali i ocijenili Vaše vještine i iskustvo. Organizirat ćemo razgovore, obavit ćemo razgovore, pozadinske provjere i/ili provjeru stručnih kvalifikacija, prikupiti reference od Vaših prethodnih poslodavaca, kolega.

Ako uspješno prođete na provjeri i ponudimo Vam posao, izdat će Vam se nova obavijest o privatnosti podataka za trajanje Vašeg radnog odnosa. Nova obavijest o privatnosti podataka sadržat će bitne informacije i zakonske osnove na temelju kojih obrađujemo Vaše osobne podatke za vrijeme trajanja Vašeg radnog odnosa.

S kime dijelimo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke o radnom mjestu za koje ste se prijavili (koji obuhvaćaju posao i potrebne vještine i iskustvo) dijelimo s osobama na koje ste nas uputili. U slučaju specifičnih radnih mjesta, podatke o Vašoj karijeri dijelimo s ostalim članicama grupacije Affidea kod zapošljavanja, ako su im potrebni kako bi procijenili Vašu podobnost. Stojimo Vam na raspolaganju za više informacija o tome. Ako prihvatite radno mjesto koje Vam ponudimo, Vaše osobne podatke dijelimo s nadležnim poreznim tijelima i tijelima socijalnog osiguranja kako biste mogli započeti s radom na novom radnom mjestu.

Vaša prava na zaštitu podataka

U skladu sa zakonodavstvom na području zaštite podataka pripadaju Vam sljedeća prava.

1) Pravo da zatražite pristup svojim osobnim podacima. To znači da imate pravo dobiti potvrdu da se Vaši podaci obrađuju i da imate pristup svojim osobnim podacima koje obrađujemo i drugim dodatnim informacijama.

2) Pravo da zatražite ispravak svojih podataka. To znači da imate pravo da Vam se osobni podaci isprave, dopune ako su netočni ili nepotpuni.

3) Pravo da zatražite brisanje svojih podataka. To znači da imate pravo da Vam se osobni podaci izbrišu u posebnim okolnostima, ako nema nekog zakonitog razloga da se nastavi s njihovom obradom.

4) Pravo na prigovor protiv naše obrade Vaših podataka. To znači da u nekim slučajevima imate pravo prigovoriti protiv obrade podataka koju provodi Affidea Hrvatska.

5) Pravo da zatražite ograničenje obrade. To znači da možete zatražiti da se obrada Vaših osobnih podataka ‘blokira’ ili obustavi. Ako je Vaš zahtjev opravdan, moći ćemo čuvati Vaše osobne podatke, ali ih nećemo moći dalje obrađivati.

6) Pravo na prenosivost podataka. Ono Vam omogućuje da dobijete i ponovno koristite svoje osobne podatke u vlastite svrhe pri raznim službama. Imate pravo prenositi, kopirati ili prosljeđivati osobne podatke na jednostavan i siguran način, bez ometanja njihove uporabljivosti.

Ako želite ostvariti svoja prava ili želite dodatne informacije o svojim gore navedenim pravima, kontaktirajte našeg Službenika za zaštitu podataka (kontakt podaci se nalaze niže u tekstu). Ako niste zadovoljni s načinom na koji obrađujemo Vaše podatke, imate pravo uložiti pritužbu nadzornom tijelu AZOP, ipak, pozivamo Vas da problem prvo probate riješiti s nama.

Ako imate bilo kakvih pitanja

Molimo kontaktirajte Službenika za zaštitu podataka (e-mail: dpo.hr@affidea.com , poštanska adresa: 21000 Split, telefonski broj: 003854453318) ili se obratite svojem stručnjaku za zapošljavanje za više informacija ako niste nešto razumjeli ili imate pitanja.