U Affidei fizikalnu terapiju započinjemo specijalističkim pregledom liječnika fizijatra, koji propisuje fizikalnu terapiju prilagođenu vašem slučaju i dijagnozi, nakon čega vas preuzima naš tim iskusnih fizioterapeuta. Pružanjem terapija i tehnika olakšava se život pacijentima, s ciljem što bržeg oporavka, smanjenja ili otklanjanja bola, povećavanja funkcionalnih kapaciteta i osposobljavanja pacijenata da budu što samostalniji u kretanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Pacijenti vrlo brzo nakon terapije primjećuju da im je znatno unaprijeđena kvaliteta života. Fizikalna medicina i rehabilitacija upravo to postavlja kao svoju glavnu zadaću.

 

Što sve podrazumijeva fizikalna medicina i rehabilitacija?

Fizikalna medicina i rehabilitacija bavi se dijagnostikom i liječenjem fizičkih i funkcionalnih poremećaja u:

 • mišićno-koštanom sustavu
 • živčanom sustavu
 • krvožilnom sustavu.

Bavi se prepoznavanjem i povećavanjem mogućnosti pokreta radi unaprjeđenja ili prevencije.

Koristi razne fizikalne metode i tehnike u terapiji koje ne izazivaju nikakve lezije ili rane u našem tijelu. Pomaže kod akutnog i kroničnog bola, rehabilitacije urođenih ili stečenih oboljenja zglobova i mišića, liječenju metaboličkih oboljenja i komplikacija kao što je osteoporoza

Budući da se fizikalna terapija prožima s drugim granama medicine, liječenje i rehabilitacija često nisu kratkotrajni, a mogu uključivati ​​lijekove te jednu ili više terapijskih vježbi.

 

U kojim se područjima medicine koristi fizikalna medicina i rehabilitacija?

 • ortopedija ‒ fizikalna medicina i rehabilitacija provodi se kod lomova kosti, povreda i ortopedskih bolesti
 • neurologija ‒ kod neuroloških i neuromišićnih oboljenja i povreda
 • sportska medicina ‒ kod rehabilitacije sportskih povreda
 • reumatologija ‒ kod liječenja radi ublažavanja reumatoloških oboljenja
 • pedijatrija ‒ kod rehabilitacije djece
 • kardiologija ‒ provodi se kardiorespiratorna rehabilitacija
 • gerijatrija ‒ rehabilitacija osoba starije životne dobi

 

Fizikalna medicina i rehabilitacija u Affidei ‒ individualni pristup svakom pacijentu

Naš stručni tim fizikalne medicine i rehabilitacije gaji individualizirani pristup svakom pacijentu, a naša prednost je korištenje modernih uređaja i raznovrsnih metoda fizikalne terapije. Nakon pregleda pacijenta specijalist fizijatar postavlja dijagnozu bolesti, a potom planira program fizikalne terapije koja će najviše postići u oporavku, tj. rehabilitaciji pacijenta. Budući da je svaki pacijent zaseban slučaj, specijalist pomno sagledava sve aspekte te u dogovoru s našim fizioterapeutima sastavlja završni plan fizikalne terapije i rehabilitacije. Preporučujemo vam da fizikalnu terapiju provodite na mjestu gdje možete sve vrijeme ili po potrebi biti pod nadzorom fizijatra i fizioterapeuta, a upravo vam to omogućujemo u Affidei.

 

Za što smo sve specijalizirani u Affidei?

Specijalizirani smo za:

 • rehabilitaciju nakon operacije dojke u slučaju tumora
 • rehabilitaciju akutnih i kroničnih bolesti lokomotornog sustava
 • rehabilitaciju sportskih ozljeda i sindroma prenaprezanja
 • rehabilitaciju postraumatskih stanja
 • rehabilitaciju postoperativnih stanja lokomotornog sustava
 • tjelesnu aktivnost u trudnoći.

 

Koje usluge podrazumijeva fizikalna terapija u Affidei?

Ručna limfna drenaža primjenjuje se nakon operacije dojke u slučaju kada se stvori limfedem. Znate li što je limfedem? To je oteklina koja se najčešće pojavljuje u jednoj ruci ili nozi. Nastaje zbog blokade limfnog sustava, koji je iznimno važan čimbenik pravilnog funkcioniranja krvožilnog i imunosnog sustava. Naime, blokada u limfnom sustavu iscrpljuje limfnu tekućinu, koja se sve više nakuplja i zbog toga izaziva razvoj otekline. Vrlo često javlja se nakon uklanjanja ili zbog oštećenja limfnih čvorova tijekom liječenja karcinoma.

Lijeka za limfedem nema, ali se zato može držati pod kontrolom na više načina, a jedan od njih je fizikalna terapija. Vježbe zahtijevaju razgibavanje ruke i noge kako bi se potaknulo kretanje limfne tekućine iz zglobova. Naši fizioterapeuti pokazat će vam koje su vježbe najbolje. Osim vježbi, još jedna tehnika fizikalne terapije pomaže u tom slučaju, a riječ je o ručnoj limfnoj drenaži, posebnoj tehnici masaže koja potiče protok limfne tekućine ruku ili nogu.

Imate li problema s vratnom kralježnicom, boli li vas koljeno, slabije ste pokretni, a željeli biste prestati osjećati bolove, obratite nam se s povjerenjem. Affidein stručni tim specijalista fizijatara i fizioterapeuta pomoći će vam popraviti kvalitetu života.