Magnetska rezonancija MRI - Affidea Hrvatska - Zagreb, Šibenik, Split

MR – magnetska rezonancija (MRI – Magnetic Resonance Imaging) je dijagnostička radiološka metoda koja za dobivanje slikovnog prikaza presjeka tijela ili organa upotrebljava jako magnetsko polje i radiovalove za stvaranje detaljne slike tkiva i organa unutar vašeg tijela.

Može se koristiti za pregled gotovo svakog dijela tijela. Najčešće se radi MR koljena, MR mozga, MR kralježnice, MR dojke, magnetska rezonancija mekih tkiva i unutarnjih organa. Dijagnostička primjena MR uređaja je vrlo široka, a s obzirom da nema štetnog ionizirajućeg zračenja, metoda je izbora i u dijagnostici djece i trudnica.

Sama pretraga potpuno je bezbolna i ne postoje poznate nuspojave, traje od 15 do 90 minuta. Aparat može biti prilično bučan, što je uobičajeno te će vam osoblje prije pregleda ponuditi audio slušalice ili čepiće za uši. Ako je neophodno, u svakom trenutku možete zatražiti da se postupak zaustavi. Tijekom pretrage pacijent mora mirno ležati, a nekad snimanje zahtjeva i kratko zadržavanje daha.

 

 

U pravilu posebne pripreme nisu potrebne. Ako niste dobili posebne upute, možete u organizam unositi uobičajenu količinu hrane i tekućine kao i bilo koje redovite lijekove.

Neposredno prije same pretrage osoblje poliklinike uručit će vam upitnik koji trebate u potpunosti popuniti. Prije ulaska u MR prostoriju bit ćete zamoljeni odložiti nakit i sve metalne predmete.

S obzirom na opisane pripremne radnje, naše će vas osoblje prilikom dogovaranja pretrage zamoliti da dođete 15 minuta prije zakazanog pregleda.

 

– snimanje je bezbolno
– traje od 15 do 90 minuta
– pacijent leži (najčešće na leđima)
– tijekom pretrage pacijent mora mirno ležati
– neka snimanja zahtijevaju kratko zadržavanje daha
– odmah nakon snimanja možete se vratiti svakodnevnim aktivnostima

Sama pretraga potpuno je bezbolna i ne postoje poznate nuspojave, a traje od 15 do 90 minuta. Aparat može biti prilično bučan, što je uobičajeno te će vam osoblje prije pregleda ponuditi audio slušalice ili čepiće za uši.

Ako je neophodno, u svakom trenutku možete zatražiti da se postupak zaustavi. Tijekom pretrage pacijent mora mirno ležati, a nekad snimanje zahtjeva kratko zadržavanje daha.

Cijena MR jednog segmenta 1500-1600 kn

Cijena MR svakog dodatnog segmenta 800-1000 kn

Cijena apliciranja IV kontrastnog sredstva 400 kn

Naše liste čekanja i narudžbe preko HZZO uputnice možete pratiti putem linka

http://www.hzzo-net.hr/e_listei.htm

 

Novosti

Saznaj više