RTG rendgen - Affidea u Zagrebu, Šibeniku i Splitu

Snimanje rendgenom najstarija je i najčešća pretraga u radiološkoj dijagnostici. To je bezbolna medicinska pretraga koja se koristi za izradu interne slike dijela vašeg tijela, pri čemu se rendgenske zrake usmjeravaju kroz određeni dio tijela pacijenta kako bi se dobila rendgenska slika.

Koristimo se najnovijom digitalnom tehnologijom za rendgenske pretrage koje nam omogućuju standardne i specijalne rtg snimke visoke kvalitete uz najmanju količinu izloženosti ionizirajućem zračenju.

Tijekom pretrage pacijent mirno leži ili stoji. Većina rtg snimanja ne zahtijeva posebnu pripremu, ali ako će ista biti potrebna, naše osoblje će vas unaprijed obavijestiti o njima. Možda ćemo vas zamoliti da uklonite sav nakit. Iako se doza zračenja rendgen aparata drži na apsolutnom minimumu, ova pretraga ipak podrazumijeva određenu količinu zračenja. Prije upućivanja na pretragu, vaš liječnik procijenit će rizik vezan uz rendgensko zračenje u odnosu na koristi dobivene provođenjem pretrage. Rendgenska pretraga ne bi se smjela provoditi kod trudnica pa je vrlo važno da svog liječnika, ali i osoblje poliklinike, obavijestite ako ste trudni ili sumnjate na trudnoću.

RTG snimanja

paranazalni sinusi
kraniogram
srca i pluća
toraks
sternum
vratna
grudna
slabinska
zdjelica
SI zglobovi po Barshony-u
sternoklavikularni zglob
lopatica
rame
nadlaktica
lakat
podlaktica
ručni zglob
šaka
prsti
natkoljenica
koljeno
patela
potkoljenica
gležanj
stopalo
prsti

SPECIJALNE RENDGENSKE SNIMKE

 

Većina rendgenskih snimanja ne zahtijeva posebnu pripremu, ali ako će ista biti potrebna, naše osoblje će vas unaprijed obavijestiti o njima.

Pregled je bezbolan, a tijekom pretrage pacijent mirno leži, sjedi ili stoji.

RTG standardne snime 180 – 290 kn

RTG specijalne snimke 290 – 500 kn

Intravenska ili infuziona urografija (IVU) 700 kn