Ultrazvuk UZV - Affidea Hrvatska

Ultrazvučno snimanje (ili sonografija) koristi zvučne valove visoke frekvencije za dobivanje informacija o krvožilnim, ginekološkim, koštano-mišićnim, abdominalnim i prsnim pregledima. Ultrazvučni pregled potpuno je siguran. Nema primjene radiološkog zračenja i ne postoje poznati negativni efekti pretrage.
Za određene ultrazvučne preglede, potrebne su neke pripreme, sve detalje oko priprema i samog snimanja dobit ćete od našeg osoblja prilikom zakazivanja pregleda. Možda ćemo Vas morati zamoliti da uklonite određeni dio odjeće i ponuditi Vam ogrtač, ovisno o vrsti pretrage koja će se provesti.
Pregled je bezbolan,traje obično oko 20 minuta. Tijekom pretrage pacijent mirno leži na stolu (obično na leđima) dok liječnik aplicira gel na kožu ultrazvučna sonda kreće se preko gela kako bi dobili tražene prikaze.

ULTRAZVUK

dojki
abdomena
urotrakta
vrata i štitnjače
mekih cesti
testisa
limfnih čvorova
pazuha
mišića
ramena
koljena
gležnja
šake
karpalnog kanala
CD (color doppler)

karotidnih arterija, VB sliva + TCD
vena / arterija nogu
vena / arterija ruku
transkranijalni doppler
renalnih arterija i bubrega
abdominalne aorte
testisa

Za određene ultrazvučne preglede, potrebne su neke pripreme.

Na primjer, kod nekih pretraga zamolit ćemo Vas da prije same pretrage popijete nekoliko čaša vode, no sve detalje oko priprema i samog snimanja dobit ćete od našeg osoblja prije pregleda.

pregled je bezbolan

traje obično oko 20 minuta

tijekom pretrage pacijent mirno leži na stolu (obično na leđima) dok liječnik aplicira gel na kožu

ultrazvučna sonda kreće se preko gela kako bi dobili tražene prikaze

Ultrazvučni pregled potpuno je siguran. Nema primjene radiološkog zračenja i ne postoje poznati negativni efekti pretrage.

Ultrazvuk 350 – 400 kn

Color Doppler 350 – 550 kn