29. rujna 2021.

Slušaj svoje srce, može ti spasiti život!

Kardiovaskularne bolesti (KVB) još uvijek su vodeći javnozdravstveni problem i u svijetu i u Hrvatskoj. Odnose najviše života – čak 18,6 milijuna godišnje!

29.9. je Svjetski dan srca te uz važnost osvješćivanja zdravlja srca, pravodobnog pregleda i dostupnu neinvazivnu dijagnostiku, a naročito kod osoba koje su izložene stresu u svakodnevnom životu i radu, poliklinika Affidea Sveti Rok pripremila je akciju od 20% koja će trajati od 29.09. do 8.10.2021. na kardiološke preglede i pakete.

kardiološki paketi

 

Kardiološki pregled preporučuje se svima koji imaju simptome kao što su zamaranje ,nedostatak zraka, pritisak i bolovi u prsima, preskakanje ili lupanje srca, oticanje nogu ili od liječnika zamijećen srčani šum pri auskultaciji srca.
Pacijentima sa već znanom srčanom bolešću u svrhu redovnog ili vanrednog (kod pogoršanja simptoma) praćenja.
Osobama koje nemaju znakova ni simptoma srčane bolesti ali žele provjeriti stanje kardiovaskularnog sustava. Poglavito se preporuča osobama koje su izložene pojačanim fizičkim naporima kao što su sportaši, osobama sa riziko faktorima za kardiovaskularne bolesti, kao što su povišeni krvni tlak, šećerna bolest, pušenje, povišene razine masnoća u krvi, kod osoba sa anamnezom srčanih bolesti kod bliskih srodnika u mlađoj životnoj dobi.

 

Uz našu ponudu paketa, posebno želimo odvojiti stres UZV srca

Stres UZV srca