Kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka izvode specijalisti kardiologije s dugogodišnjim iskustvom uz pomoć najsuvremenije digitalne dijagnostičke tehnologije. Srce je uz mozak naš najvažniji organ. Od vitalne je važnosti. Kardiološki pregled potrebno je napraviti ako osjetite bilo kakve smetnje ili promjene vezane za rad srca.
Obratite pozornost na simptome srčanih bolesti. Zamarate li se brzo i osjećate li da nemate dovoljno zraka i da ne možete doći do daha? Imate li pritisak ili osjećate neobjašnjive bolove u prsima? Srce vam jače lupa ili preskače, a noge vam natiču? Vrijeme je za posjet kardiologu kako biste saznali u kakvom je stanju vaš srčani mišić.

 

Što je kardiologija?

Kardiologija jest grana medicine koja proučava poremećaje u radu srca. Bavi se dijagnostikom i liječenjem kardiovaskularnih bolesti: urođenih srčanih mana, bolesti koronarnih arterija, zatajenjem srca…

Srčane bolesti dijagnosticiraju se na osnovi anamneze, fizikalnog pregleda te dijagnostičkih pretraga srca, koja mogu biti neinvazivne i invazivne.

Srce je uz mozak najvažniji organ. Ono je motor našeg tijela i zato ga nikako ne smijemo zanemarivati, naročito kada netko ima genetske predispozicije za obolijevanje od kardiovaskularne bolesti ili je podvrgnut operativnom zahvatu na srcu.

 

Kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka

Kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka radi se prema sljedećem protokolu: opći status, mjerenje krvnog tlaka, auskultacija srca i pluća, palpacija abdomena, pregled udova, dijagnostička pretraga, postavljanje dijagnoze i planiranje terapije.

Ako ste već dobili nalaz kardiologa, a želite čuti drugo mišljenje, naši kardiolozi stoje vam na raspolaganju.

kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka

Svi pacijenti koji već imaju ili su imali poteškoća sa srcem, a liječeni su u nekim drugim zdravstvenim ustanovama, kao i pacijenti koji boluju od nekih autoimunih bolesti, imaju alergiju, dijabetes, visoki krvni tlak, bubrežnu bolest ili neku drugu kroničnu bolest, trebaju na kardiološki pregled ponijeti svu svoju medicinsku dokumentaciju, obavijestiti kardiologa o eventualnim srčanim bolestima / srčanim manama / šumovima na srcu kod bliskih srodnika (obiteljska anamneza) te mu dati na uvid popis svih lijekova koje redovito uzimaju.

Srce je uz mozak najvažniji organ. Ono je motor našeg tijela i zato ga nikako ne smijemo zanemarivati, naročito kada netko ima genetske predispozicije za obolijevanje od kardiovaskularne bolesti, kada je podvrgnut operativnom zahvatu na srcu ili je profesionalni sportaš koji se izlaže iznimno velikim fizičkim naporima. Ove bi osobe trebale redovito obavljati kardiološki pregled radi kontrole ili prevencije.

Kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka namijenjen je zdravim osobama koje su izložene pojačanim fizičkim naporima (sportaši, fizički radnici na iznimno zahtjevnim radnim mjestima), osobama koje imaju rizični faktor od obolijevanja od srčanih bolesti, što znači osobe s hipertenzijom, dijabetesom, povišenim razinama masnoće u krvi, pušači, osobe s anamnezom srčanih bolesti kod bliskih srodnika u mlađoj životnoj dobi i srčani bolesnici.

 

Kako se naručiti na kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka?

Ako vam je liječnik opće medicine preporučio kardiološki pregled, možete se naručiti u našu Polikliniku Affidea Čavka, koja se nalazi na adresi Jordanovac 99.

Dostupni smo vam na sljedećim brojevima telefona:

Nazovite +385 1 2316 704

Nazovite +385 1 2300 613

Možete se naručiti i elektroničkom poštom: poliklinika-cavka@affidea.com.

Stojimo vam na usluzi od ponedjeljka do petka od 7:00 do 20:00.

kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka

 

Koje se pretrage mogu obaviti za kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka?

Nakon kliničkog pregleda kardiolog upućuje pacijenta na pretrage snimanja:

· 12 kanalni EKG

· UZV ultrazvuk srca

· RTG srca i pluća.

Na dijagnostičke pretrage srca upućuju se srčani bolesnici radi redovnog ili izvanrednog praćenja rada srca kod pogoršanja stanja, pacijenti koji žele provjeriti stanje kardiovaskularnog sustava, a nemaju simptome bolesti ili smetnje. Kardiološki pregled radi se u slučaju procjene radne sposobnosti kod određenih zanimanja. Onkološki pacijenti koji se podvrgavaju terapiji također trebaju procjenu i praćenje snage srca. Pregled se radi kod neinvazivne procjene plućne hipertenzije i drugih indikacija po ocjeni liječnika. Pretrage i pregled, kao dio predoperativne pripreme, trebaju proći i pacijenti koji će biti podvrgnuti operativnom zahvatu.

Ostale pretrage na koje kardiolog šalje pacijenta po potrebi:

HOLTER – 24 satni EKG: uređaj za detekciju srčanih aritmija i/ili smetnji srčanog provođenja

KMAT: najbolja metoda za procjenu arterijskog tlaka jer se kontinuirano mjeri 24 sata

Obavite kardiološki pregled u Poliklinici Affidea Čavka.