Ginekologija - Affidea Hrvatska

Na prvi pregled kod ginekologa tj. na konzultaciju s izabranim liječnikom bilo bi dobro otići prije stupanja u prvi spolni odnos. Na tom bi se „pregledu“ upoznali s Vašim ginekologom, porazgovarali o mogućnostima buduće kontracepcije, zaštiti od spolnih bolesti i dobili odgovore na sva vaša pitanja.
Ukoliko ste taj prvi pregled preskočili i stupili u spolne odnose, tada svakako treba obaviti prvi ginekološki pregled koji bi trebao uključivati: klinički pregled, uzimanje papa testa i ultrazvuk.

Kako pregled izgleda?
Kompletan ginekološki pregled traje između 20 minuta i pola sata. Ginekološki pregled započinje razgovorom doktorice i pacijentice, uzimanjem njene osobne i obiteljske anamneze. Sam pregled uključuje pregled vanjskog spolovila, uzimanje papa testa – citološkog brisa, klinički palpatorni pregled – kojim se procijenjuje položaj, veličina maternice i jajnika te eventualna bolnost donjeg trbuha i ultrazvučni pregled – vaginalni ili preko abdomena. Nakon samog pregleda, ginekolog je obavezan pacijentici objasniti što je radio, objasniti njezin nalaz te dati savjet i preporuku za daljnju kontrolu.

TRUDNIČKA AMBULANTA

·        Vođenje trudnoće

·        2D UZV

·        Kombinirani probir

·        NITP testovi

o   NIFTY test

o   Harmony test

·        3D/4D UZV

·        CTG nadzor

 

GINEKOLOŠKA AMBULANTA

o   Ginekološki pregled

o   Papa test

o   TV UZV/AS

o   Uzimanje brisa vrata maternice

o   Biopsija vrata maternice ili bradavica i kiroterapija

o   Postavljanje i vađenje IUS

o   Postavljanje pesara

 

·        Savjetovalište o kontracepciji

·        Savjetovalište o HNL

 

 

AKUPUNKTURA U GINEKOLOGIJI I PORODNIŠTVU

·        ACUS – igla

·        PUNGERE- ubadati

Dijagnostika tijela

Novosti

Saznaj više